Συμμετοχή επιστημονικού προσωπικού του Κ.Δ.Η.Φ. στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναπτυξιακής Ψυχολογίας και στο 26ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής.

Η κα. Χριστοφοράτου Νίκη, ψυχίατρος – επιστημονικά υπεύθυνη του Κ.Δ.Η.Φ., εκπροσώπησε επιτυχώς το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ.) Ατόμων με Αναπηρία “ΥΠΕΡΙΩΝ” στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναπτυξιακής Ψυχολογίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 στη Θεσσαλονίκη σε Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα: «Μετα-σχολική» Ειδική Αγωγή: Οι φορείς συζητούν τις ανάγκες και προτάσεις».
Στο ίδιο συνέδριο παρουσιάστηκε σε μορφή αναρτημένης ανακοίνωσης η εργασία των:  Χριστοφοράτου Ν.– ψυχίατρος του Κ.Δ.Η.Φ,  Χωραΐτη Θ.-  ψυχολόγος του Κ.Δ.Η.Φ και Σπυράτου Στ. – MSc. Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής, με θέμα: « Η εμπειρία ενός προγράμματος όψιμης παρέμβασης σε ενήλικες Α.με.Α, συνδυασμού εσωτερικής εποτείας και ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων» το Σάββατο 12 Μαΐου 2018, όπου αφορούσε στο πρόγραμμα όψιμης παρέμβασης που εφαρμόζεται στο Κέντρο.
Αξίζει να σημειωθεί πως η ίδια εργασία εγκρίθηκε και από την Επιστημονική Επιτροπή του 26ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ψυχιατρικής, και παρουσιάστηκε την Κυριακή 20 Μαΐου  με προφορική ανακοίνωση και την Πέμπτη 17 Μαΐου με παραχώρηση Προεδρείου και εισηγήσεις δύο εκ των συγγραφέων.