Επίσκεψη της Ιατρού Δήμητρας Μιχαήλ Ζαφειράτου στο Κ.Δ.Η.Φ “ΥΠΕΡΙΩΝ”

Ληξούρι, 31 Μαΐου  2019

Αρ. Πρωτ.:87

ΠΡΟΣ                                                                                                                                 Όλα τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης Κεφαλονιάς, Ιθάκης και Ιονίων Νήσων

ΚΟΙΝ. Cosmetic Derma Medicine, Κλινική Δερματολογίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ιατρός, Δήμητρα Μιχαήλ Ζαφειράτου, της Cosmetic Derma Medicine ευρισκόμενη στην Κεφαλονιά επισκέφθηκε στις 30/05/2019, ημέρα Πέμπτη, το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ.) Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ» της Ένωσης Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ».

Οι ωφελούμενοι, αφού είχαν ήδη ενημερωθεί από την επιστημονική – εκπαιδευτική ομάδα του Κ.Δ.Η.Φ. ανταποκρίθηκαν με ευχαρίστηση, συζήτησαν τα δερματολογικά προβλήματα που τους απασχολούν και θέματα αισθητικής φύσης. Άλλωστε, όπως μας ανέφερε και η Ψυχίατρος κα. Νίκη Χριστοφοράτου,  στους ωφελούμενους – Α.μεΑ.  πρέπει να γίνεται συχνός δερματολογικός έλεγχος, γιατί το δέρμα έχει σχέση και με τις ψυχοπαθολογικές εκδηλώσεις.

Αντίστοιχα, η Ιατρός κατόπιν εξέτασης έδωσε χρήσιμες συμβουλές και ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου πρότεινε μέτρα προστασίας για την έκθεσή τους στον ήλιο. Επίσης, εξήγησε στους ωφελούμενους για την Εβδομάδα Υπεύθυνης συμπεριφοράς απέναντι στον ήλιο, 3-7 Ιουνίου και τους ενημέρωσε για την εκστρατεία που διοργανώνει η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία – ΕΔΑΕ,   με σκοπό την πρόληψη και τη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος.

Η Πρόεδρος και Υπεύθυνη του έργου,

κα. Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου

Η Επιστημονικά Υπεύθυνη,

 κα. Νίκη Χριστοφοράτου