Γιορτή 25ης Μαρτίου 2021

                                                Ληξούρι,24/3/2021  

                                                 Αρ. πρωτ.: 91

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«25η Μαρτίου 2021: Ημέρα Εθνικής Εορτής»

Έχουν περάσει 200 χρόνια από όταν, το 1821, ο Υψηλάντης κυκλοφορεί την επαναστατική προκήρυξη «Μάχου υπέρ πίστεως και πατρίδος», με την οποία ζητεί από τους Έλληνες να επαναστατήσουν. Και έτσι και έκαναν… Οι Έλληνες επαναστάτησαν χωρίς να λογαριάσουν τις δυνάμεις τους, με δύο μοναδικές επιλογές που συνοψίζονται στην ένδοξη φράση «ελευθερία ή θάνατος».

Τότε οι Έλληνες είχαν να αντιμετωπίσουν μια ισχυρή Οθωμανική αυτοκρατορία, η οποία τους δυνάστευε τετρακόσια  και πλέον χρόνια. Σήμερα, παλεύουμε για τα ιδανικά και τις αξίες που πρέπει να έχει κάθε λαός. Το παρελθόν ας γίνει οδηγός στην μελλοντική μας πορεία.

Σε μία περίοδο περιορισμού και κοινωνικής απόστασης, το Κ.Δ.Η.Φ. Α.με.Α. «Υπερίων» συνεχίζει την λειτουργία του τηρώντας απαρέγκλιτα τις σχετικές εγκυκλίους. Όλοι μαζί, προσωπικό και ωφελούμενοι, νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε τον σεβασμό μας στους αγωνιστές και να τιμήσουμε και εμείς, με τον δικό μας τρόπο, την έναρξη της Επανάστασης του 1821. Έτσι, οι ωφελούμενοι μαζί με τον εθελοντή-χοροδιδάσκαλο, κο. Μαντζουράτο Δημήτρη, χορεύουν τρεις ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και κρατούν περήφανα την Γαλανόλευκη.

Με εκτίμηση,

Για το Κ.Δ.Η.Φ. ΑμεΑ. «Υπερίων»,

Η ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Χωραΐτη Δώρα

Σημείωση : ο εθελοντής υποβλήθηκε σε δύο τεστ ανίχνευσης covid-19, πριν την επίσκεψή του στη δομή.

Μπορείτε να παρακολουθείσετε τη γιορτή μας στους κάτωθι συνδέσμους :

https://fb.watch/4tANmBuMj4/