ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: “ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡΙΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟ Β’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ”

Το Σάββατο 18/2/2023 στις 6:00 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου αποκριάτικη εκδήλωση με τίτλο «Τούτες οι μέρες το’ χουνε» από τους ωφελούμενους και ωφελούμενες του ΚΔΗΦ και της ΣΥΔ « ΥΠΕΡΙΩΝ» και τους μαθητές του Β’ Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου. Μεγάλο ξεφάντωμα, χιουμοριστικά – σατιρικά σκετς, σκωπτικοί χοροί, άφθονο γλέντι από όλους όσους παραβρέθηκαν και πολλά κεράσματα από την Οργανωτική Επιτροπή του Ληξουριώτικου Καρναβαλιού.

Η μεγαλύτερη επιτυχία της εκδήλωσης που συγκίνησε όλους ήταν η συνύπαρξη – ενσωμάτωση των ωφελούμενων Α.μεΑ. με τους μαθητές του Β’ Δημοτικού Σχολείου. Πιασμένοι χέρι – χέρι και γεμάτοι χαμόγελα και ευτυχία, χόρεψαν όλοι μαζί αφήνοντας πίσω τους όλα εκείνα που θυμίζουν ρατσισμό και διαφορετικότητα. Αυτό βέβαια οφείλεται στην μέχρι σήμερα σωστή εκπαίδευσή τους από τους δασκάλους τους και στις κοινές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν και με τις 2 Δομές.

Σήμερα Τετάρτη 22/2/2023 στο κτίριο του «ΥΠΕΡΙΩΝΑ», σε συνεργασία με τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του Β’ Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία εργαστήρι διακόσμησης καρναβαλικής μάσκας. Το εργαστήρι κατεύθυναν οι εκπαιδευτές του «ΥΠΕΡΙΩΝΑ» και οι εκπαιδευτικοί της ΣΤ’ τάξης κος. Γεράσιμος Μήλας και κα. Αγγελική Μπερετζίκη.

Το ΔΣ της Ένωσης ευχαριστεί όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και τους υποστηρικτές της εκδήλωσης: τον Αντιδήμαρχο και ψυχή του Ληξουριώτικου Καρναβαλιού κ. Γεράσιμο Γαλανό, την κα. Γιάννα Ευαγγελάτου Εκπαιδευτικό του Σχολείου και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Ληξουριώτικου Καρναβαλιού, καθώς και την κα. Γιώτα Κοζομπόλη μέλος       επιτροπής του Ληξουριώτικου Καρναβαλιού, τους εκπαιδευτικούς κ. Γεράσιμο Μήλα και κα. Μαίρη Κουρούκλη, τον κ. Χρήστο Δερέ εκπαιδευτικό ειδικής Αγωγής και την μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Ληξουρίου Αγγελική Ρεπούση που επιμελήθηκε το face painting των καρναβαλιστών και όλο το εκπαιδευτικό – υποστηρικτικό προσωπικό του ΚΔΗΦ και της ΣΥΔ

Και το δίδαγμα της εκδήλωσης:

«Ελάτε όλοι μαζί να χτίσουμε γέφυρες επικοινωνίας»

Με εκτίμηση,

Για το ΔΣ.,

Η Πρόεδρος,                                                                            Η Γενική Γραμματέας,

 Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου                                       Σοφία Λασκούδη