ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την εκδήλωση της 2ης Δεκεμβρίου

Η Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» με αφορμή:

  • Την 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
  • Την συμπλήρωση 10 χρόνων από την ίδρυση και λειτουργία της

σας προσκαλεί

στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει στις 2 Δεκεμβρίου, ημέρα Σάββατο, ώρα 17:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου PALATINO στο Ληξούρι.

Θέμα εκδήλωσης «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ».

Η επιλογή του θέματος έγινε επειδή ο «ΥΠΕΡΙΩΝ» έχει ένα μεγάλο μητρώο εθελοντών και χορηγών που εάν δεν υπήρχαν θα ήταν πολύ δύσκολο να έχουμε αυτή τη την στιγμή δύο  Δομές στο Ληξούρι και να ετοιμαζόμαστε για μια 3η.

Εδώ αξίζει να θυμηθούμε αυτό που είπε ο Nelson Madela «Φαίνεται πάντα αδύνατο, μέχρι να γίνει….»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και ενδιάμεσα των ομιλητών θα βραβεύονται εθελοντές – χορηγοί. Θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον την εκδήλωση να παρακολουθήσουν μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στην Γερμανία και στην Βρετανία λίγο πριν αποφοιτήσουν οι μαθητές από την Β’/Βάθμια εκπαίδευση είναι υποχρεωτικό να κάνουν εθελοντισμό σε δομές κοινωνικού χαρακτήρα. Στις εισηγήσεις θα υπάρχουν σχετικά παραδείγματα, πχ. μαθητής από το Ανόβερο της Γερμανίας θα κάνει εθελοντισμό τον Φεβρουάριο στο ΚΔΗΦ της Ένωσης.

Ελπίζουμε ότι στις 2 Δεκεμβρίου θα ζήσουμε ένα ξεχωριστό απόγευμα πλημμυρισμένο, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, από μηνύματα αγάπης, αλληλεγγύης, προσφοράς και ελπίδας!

Σας περιμένουμε όλους!

Είσοδος Ελεύθερη!

Με εκτίμηση,

Η Πρόεδρος,                                                                            Η Γενική Γραμματέας,

Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου                                        Σοφία Λασκούδη