ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «28/2/2024 Ημέρα Ελέγχου και Πρόληψης του Διαβήτη στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο»

Ληξούρι, 28/2/2024

Αρ.πρωτ: 17

Το ΔΣ της Ένωσης Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» συγχαίρει και ευχαριστεί θερμά την Διοικήτρια του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου κα. Ζωή Μοσχονά για την πρωτοβουλία οργάνωσης της Ημέρας Ελέγχου και Πρόληψης του Σακχαρώδη Διαβήτη, την γιατρό Δρ. κα. Γασπαράτου Ξένια – υπεύθυνη της Δράσης, αλλά  και όλο το Νοσηλευτικό προσωπικό για την άψογη οργάνωση και την σωστή φροντίδα όλων των εξεταζόμενων.

Τέσσερις ωφελούμενοι του ΚΔΗΦ και της ΣΥΔ Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» συνοδευόμενοι από την νοσηλεύτρια μας κα. Διονυσία Μεσσάρη συμμετείχαν στην διαδικασία αυτής της εξέτασης που περιλάμβανε: λήψη ιστορικού, βιοχημικές / Αιματολογικές εξετάσεις, διατροφικές οδηγίες, Ιατρική ενημέρωση και συμβουλές.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται η αναγκαιότητα ύπαρξης και λειτουργίας του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου που πέραν των καθημερινών περιστατικών προσφέρει και οργανωμένες δράσεις ελέγχου και πρόληψης σημαντικών ιατρικών ασθενειών.

Εμείς ως Ένωση έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη την αξία του Νοσοκομείου μας και πρέπει να ομολογήσουμε ότι οι ωφελούμενοι Α.μεΑ. της ΣΥΔ και του ΚΔΗΦ όταν βρίσκονται στο χώρο του Νοσοκομείου αισθάνονται ασφαλείς και ανταποκρίνονται με άνεση σ’ ότι τους ζητηθεί. Αυτό οφείλεται και στην καλή συνεργασία των ωφελούμενων και των εκπαιδευτών με το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου.

Με εκτίμηση,
Για το ΔΣ.,

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ,   Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου                                       

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ, Σοφία Λασκούδη